Hoppa till sidans innehåll

Viktiga poäng till Borlänge

03 MAR 2019 19:35
Herrarna tog tre viktiga poäng i dagens bortamatch mot Livets Ord från Uppsala, vinst med 7-9 där. Damerna mötte IBF Hedemora i ett derby i Maserhallen. Efter en knapp 1-0 ledning efter första perioden blev det till slut en klar 8-1 seger.
  • Uppdaterad: 03 MAR 2019 19:35

Herrarna håller, i och med dagens seger, greppet om tredjeplatsen. Fortfarande två poäng före Lokomotiv Grillby. Idag kan vi särskilt nämna Hugo Hildén som gjorde hela fyra mål.

Borlänge tog ett tidigt grepp om matchen och hade en klar ledning med 5-9 inför den avslutande perioden. Hemmalaget försökte sätta press på Borlänge där och lyckades också reducera med två mål men närmare än så kom de aldrig. Viktiga poäng för Borlänge med andra ord.

- Jag tycker att vi öppnar bra och går ifrån rätt tidigt, men vi kan liksom aldrig haka av dem i matchen utan de ligger hela tiden kvar, säger assisterande coachen Daniel Arnberg efter matchen. Han fortsätter;

- Sen blir det onödigt spännande och på slutet men vår seger känns väl aldrig riktigt hotad. En skön seger hur som helst mot ett Livets Ord som vi alltid har jämna fighter mot.

- Hugo Hildén blir matchens lirare med 4+1 även fast han bara får 4+0 i matchprotokollet. Jag vill även nämna Oliver Vähätalo som gör debut i matchspel efter en tid i träningsgruppen, Kul, avslutar Daniel. 

Nästa lördag är det så dags för säsongens sista hemmamatch i serien (förhoppningsvis blir det ju kvalspel senare) då tabelltvåan IK Sirius FBK kommer på besök. Det borde väl bädda för storpublik i Maserhallen…

Övriga målskyttar idag; Lukas Borg 2 st samt Niklas Löfstedt, Andreas Zettergren och Emil Lenne.

> Matchfakta

Damerna mötte IBF Hedemora i dagens match som spelades i Maserhallen. Efter en förstaperiod där de hade svårt att spela sig förbi gästernas forecheckning lossnade spelet vartefter machen pågick och Borlänge fick hål på gästerna försvar.

- De kom ut som väntat, med hårt jobb och uppoffrande spel, säger assisterande coachen Fredrik Mellembråten och fortsätter;

- I första blev spelet ganska rörigt, vi visade inte riktigt det tålamod som vi pratat om innan. Tycker ändå att vi välförtjänt kunde få in 1-0 i slutet av perioden. När första kom var det aldrig aldrig något snack sen.

- Vi pratade igenom vårt spel i första paus och kom ut som ett nytt lag i andra. Vi började visa tålamod, vann dueller och kunde omsätta vårt spelövertag till mål.

- Det känns skönt inför kvalet att vi tar tag i matchen som vi gör och aldrig låter Hedemora hota oss från andra perioden och framåt, avslutar Fredrik.

De tre första målen gjordes av notoriska målskytten Malin Birath som visade fin målform inför det stundande kvalspelet.

Övriga mål gjordes av Agnes Sälgström, Isa Eliasson samt Malin Bäckrud. (målskytt saknas på 2 mål i protokollet).

> Matchfakta

Skribent: Peter Lergell
Epost: Adressen Gömd

Matcher herrar

Matcher damer

Postadress:
IBF Borlänge - Innebandy
Vattugatan 16
78433 Borlänge

Kontakt:
Tel: 0243224990
E-post: This is a mailto link

Se all info