Hoppa till sidans innehåll

Uddamålsseger mot Östhammar

16 DEC 2018 20:54
Borlänges herrar avslutade höstsäsongen med en knapp seger mot Östhammar, 8-7. Det blev med andra ord en rysare som vanligt när Borlänge spelar hemma i Maserhallen. Och Borlänge går nu till helguppehåll som tabelltrea. Kanske ändå lite överraskande?
  • Skapad: 16 DEC 2018 20:54

Tabellen är ju mycket jämn, om vi bortser från suveräna serieledarna Björklinge BK som seglat ifrån i tabelltoppen redan. Borlänge har gjort det mycket bra och vinsterna i de två senaste hemmamatcherna har gjort att laget plockat några placeringar i tabellen.

- Det blev väldigt spännande. Vi skapar mycket men har svårt att få dit bollen, säger assisterande coachen Daniel Arnberg om lördagens match mot Östhammar.
- Första perioden känns det som att vi har svårt att skruva upp tempot mot ett lag som ville spela jättelågt och knappt ha bollen. De har 1-3 på oss mot slutet men vi får med oss 3-3 till periodpausen.
- I andra är det jämt men vi får med oss 5-4 till tredje. Vi är med bra men får jobba otroligt hårt för att få in bollen.
- I tredje perioden svänger det rejält. Vi borde stängt matchen med 2 snabba mål men släpper ändå in dem i matchen igen. Det blir lite stökigt mot slutet men vi knyter ihop det till slut och vinner. Alltid skönt att vinna dessa matcher, avslutar Daniel.

Vi noterar att unge Lukas Borg gjorde samtliga 3 Borlänge-mål i slutperioden, en avgörande insats. 

> Matchfakta

Skribent: Peter Lergell
Epost: Adressen Gömd

Matcher herrar

Matcher damer

Postadress:
IBF Borlänge - Innebandy
Vattugatan 16
78433 Borlänge

Kontakt:
Tel: 0243-224990 Swish 1230794735
E-post: This is a mailto link

Se all info