Hoppa till sidans innehåll

Uddamålsförlust mot Gnesta

06 APR 2019 16:52
Det blev en riktig kvalrysare i dagens match mot gästande IFK Gnesta, som vann med uddamålet 5-4, inför storpubliken på hela 674 personer. Nu måste måste Borlänge vinna med minst 2 mål i returen nästa lördag, för att avancera till division ett.
  • Uppdaterad: 06 APR 2019 16:52

Det är definitivt ingen omöjlig uppgift, men då krävs det att Borlänge blir mer effektiva i kontringsspelet.

- Vi åker dit för att plocka hem division ett-platsen, säger assisterande coachen Daniel Arnberg, efter matchen.

Naturligtvis fanns det en del besvikelse inom Borlänge-lägret efter förlusten men samtidigt är alla medvetna om att det bara är halvtid och att det absolut finns en rejäl möjlighet att vända på det här.

Men det är klart att det blir tufft att möta Gnesta på deras egen hemmaplan Frejahallen, med ännu flera fans på läktarna. Många Gnestafans var på plats i Maserhallen idag och de gav verkligen färg åt tillställningen och det tackar vi för. Det blev en riktig innebandyfest, som sig bör när det är kval.

Tv; Lukas Borg hade stundtals svårt att komma till skott men blev ändå tvåmålsskytt.Th; Många Gnestafans höjde stämningen i Maserhallen. Borlänges nr 5 är Hugo Evertsson.

Matchen idag då? Ja, den blev jämn och tät vilket skotten på 22-24 vittnar om. Samtidigt var det gästerna Gnesta som hade mest boll men den typen av  matchbilder har vi upplevt flera gånger under säsongen tidigare.

Matchen stod och vägde i mitten av den tredje perioden, ställningen var 4-4, då Gnesta gjorde det avgörande målet genom Alexander Johansson. Borlänge försökte förstås att trycka på, med hemmapublikens stöd, men lyckades inte få till kvittering trots en del bra chanser.

- Vi var förberedda på att de skulle ha mera boll än oss. Till returen behöver vi justera en del detaljer och se till att sätta våra egna lägen så har vi bra förutsättningar. Vi åker till Gnesta för att plocka hem div 1 platsen,säger Daniel Arnberg.

Borlänge måste nog hålla bättre koll på Gnestas nummer 18, Daniel Johansson, som blev matchens lirare i bortalaget. Han stod för ett mål samt tre målgivande passningar. Starkt gjort.

Till matchens lirare i hemmalaget valdes rutinerade centern Andreas Zetterström, som slet enormt matchen igenom. Målvakten Johan Carlsson gjorde också en bra insats med ett flertal fina räddningar.

Borlänges mål gjordes av Lukas Borg (2 st) samt Jonathan Sundberg och Emil Lenne. 

> Matchfakta

Bilden överst; Andreas Zettergren slet kopiöst i vanlig ordning och blev också vald till matchens lirare i hemmalaget. Bilder; Janne Persson. Här finns fler bilder.

Skribent: Peter Lergell
Epost: Adressen Gömd

Matcher herrar

Matcher damer

Postadress:
IBF Borlänge - Innebandy
Vattugatan 16
78433 Borlänge

Kontakt:
Tel: 0243224990
E-post: This is a mailto link

Se all info