Hoppa till sidans innehåll

Supersöndag i Maserhallen

06 DEC 2018 16:02
Det blir en riktig supersöndag för innebandyvännerna i Borlänge. Herrarna inleder kl 11.00 med ett möte med tabelltvåan KFUM Falun. Därefter, kl 14.30, följer ett toppmöte i damettan mellan Borlänge och Storvreta. Bäddat för storpublik i Maserhallen
  • Skapad: 06 DEC 2018 16:02

Dagen inleds med ett superhett derby då tabelltvåan KFUM Falun, som imponerat starkt hittills, kommer till Maserhallen. Gästerna har en hel del bekanta spelare, bl a Olle Janeröd som spelat flera säsonger i den blåa Borlängetröjan. Båda lagen förlorade sina matcher förra helgen men Borlänge har spelat starkt på hemmaplan så här långt. Kanske det kan avgöra till Borlänges fördel?

Assisterande coachen Daniel Arnberg ser fram emot en tuff match;

- Ja, det lär det bli, precis som alla andra matcher i denna serie. Läget i truppen känns bra, lite skavanker på några spelare men de flesta är tillgängliga för spel på söndag. Backen Alexander Karlsson är fortfarande skadad.

- KFUM är starka och har många bekanta namn som spelat med oss tidigare. Matchbilden är svår, kan tänka mig att KFUM kanske kommer att ha lite mera boll än oss, men att det kommer vara jämt i resultat.
I en sån här derbymatch blir det säkert lite extra tändning hos bägge lagen, mycket prestige står på spel känns det som. Det en jätterolig match att spela och att kolla på för publiken, avslutar Daniel.

Givetvis är en seger för Borlänge jätteviktig, tabellen är ju som bekant väldigt jämn…

> Herrtabellen

För damerna handlar det ännu en gång om ett toppmöte. Denna gång mot Uppsala-laget Storveta IBK, som precis som Borlänge, samlat ihop 24 poäng så här långt. De imponerade senast genom att vinna stort mot Gävle, 17-0. Borlänge hade, som bekant, en tuffare match mot Hedemora, vinst 5-4.

Assisterna coachen Fredrik Mellembråten säger så här inför matchen;

- Det känns riktigt kul att vi är med i toppen. Klart att det vore skoj med en seger mot Storveta, särskilt som vi förlorade mot Alunda tidigare.

- Samtidigt måste vi se klarsynt på förutsättningarna. Vi har ett helt nytt lag som vi börjar få ihop någorlunda, men har mycket jobb kvar. Storvreta däremot är i samma läge som förra året då de ledde serien från start till mål och har kunnat jobba vidare från det in i den här säsongen, så de får nog gälla som favoriter. Mn vi har absolut kapacitet att slå alla lag i den här serien, så vi ska göra vårt yttersta på söndag.
Truppen är i stort sett ordinarie. Vi har en långtidsskada på Isa Fogde och sjukdom på Hanna Eriksson och målvakten Julia Forslund, få se hur det ser ut närmare helgen. Vi tränar torsdag kväll, därefter tar vi ut matchtruppen.

- Hoppas verkligen på mycket folk i Maserhallen på söndag. Toppmöte och den fina start vi fått borde kunna locka lite folk hoppas vi.

> Damtabellen

Skribent: Peter Lergell
Epost: Adressen Gömd

Matcher herrar

Matcher damer

Postadress:
IBF Borlänge - Innebandy
Vattugatan 16
78433 Borlänge

Kontakt:
Tel: 02432249901230794735
E-post: This is a mailto link

Se all info