Hoppa till sidans innehåll

SEGER I DERBY MOT INSJÖN

04 DEC 2019 20:54
Tack vare ett övertygande försvarsspel och ett magiskt målvaktsspel så lyckades herrarna besegra Insjön i daladerbyt! Precis som väntat var det en riktig drabbning som skulle äga rum i Maserhallen.
  • Skapad: 04 DEC 2019 20:54

Matchen gick fram och tillbaka, båda lagen började med att känna på varandra högt upp i banan, och satte press. 

Båda lagen turades om att skapa chanser fram och tillbaka. Det var dock Insjön som tog ledningen när SSL-meriterade Lukas Sjöblom presenterade sig med ett distinkt dragskott i krysset. Insjön utökade sedan ledningen genom mål av Hannes Lundberg.

Tufft läge, men Borlänge lyckades komma tillbaka in i matchen efter att Viktor Fredriksson reducerade. Kort därefter drog nämligen Insjön på sig en utvsining som vi kan utnyttja genom ett direktskott av Hampus Morelius i PP. 2-2 och Borlänge hade kontroll på matchen. Men Insjön ville annat. I de sista minuterna får de ett PP som de lyckas utnyttja på ett turligt sätt när August Bergkvist håller sig framme på en studsboll och slår in den på volley.
2-3 i paus ett.

SLARVIG ANDRAPERIOD

Andra perioden började mycket bättre i målkolumnen, till Borlänges fördel.
Hugo Evertsson och Lukas Borg tar tag i det och trycker in en boll var och plötsligt har vi vänt på steken. Tyvärr drar vi på oss några onödiga utvisningar och Insjön kan kvittera i ytterligare ett PP.

Men Borlänge visar att den andra perioden är lagets bästa den här säsongen, och Jonta Sundberg ger oss ledningen igen efter ett fint mål. Därefter trummar vi på och är något bättre än Insjön i det totala spelet, men vi bjuder in de för mycket med ytterligare utvisningar.
Efter andra perioden är ställningen ändå 7-5 till Borlänge.

KÄMPAGLÖD OCH ENVISHET

Tredje perioden började, och Insjön visade att man inte var slagna, när Lukas Sjöblom serverar August Bergkvist som inte gjorde några misstag. 7-6, och matchen levde i högsta grad. Oskar Utter visar dock upp en stor portion mod och kreativitet när han lyckas få in bollen från en position bakom Insjön-målet. Då hade halva perioden gått.
Återstående tid på klockan skulle bli en kamp.

8-6 blev 8-7. 8-7 blev 9-7 efter mål av Lukas Borg. Och med 50 sekunder kvar vinner nyförvärvet Mattias Wiberg bollen och ger den till Hugo Evertsson som kan lägga in 10-7 i öppen kasse. Seger och tre pinnar gör att vi tillfälligt leder serien en poäng före Hälsinggården som dock har en match mindre spelad.


Målskyttar Borlänge:
Hugo Evertsson 4
Lukas Borg 2
Oskar Utter
Jonathan Sundberg
Hampus Morelius
Viktor Fredriksson

Skribent: Gustaf Hallin
Epost: Adressen Gömd

Matcher herrar

Matcher damer

Postadress:
IBF Borlänge - Innebandy
Vattugatan 16
78433 Borlänge

Kontakt:
Tel: 0243224990
E-post: This is a mailto link

Se all info