Hoppa till sidans innehåll

Inför helgens matcher

31 OKT 2018 19:57
Herrarna har ett hett derbymöte mot IBF Gagnef att se fram emot redan på fredag kväll. Matchen spelas i Mockfjärd. Damerna tar emot tabellfyran Hagunda hemma i Maserhallen på lördag. Matchstart kl 14.30.
  • Uppdaterad: 31 OKT 2018 19:57

Herrarna har ju, som bekant, inlett serien bra med tre segrar men förlorade senast mot Björklinge BK med 3-7. Gagnef har skrapat ihop fem poäng men förlorade senast mot Sirius, 2-6. Två revanschsugna lag med andra ord, dessutom ett derby med några ex-Borlängespelare som numera spelar i Gagnefdressen.

Daniel Arnberg, assisterande coach säger så här inför matchen;

Hur är läget i truppen?

- Helt okej, har haft två träningar hittills den här veckan och dessa har varit mycket bra.

Var tror du om matchen? Lär bli ett riktigt derby men en del gamla Borlängespelare på andra planhalvan?

- Matchen kommer spelas i ett högt tempo med mycket fysiskt spel, tror det blir en väldigt rolig match att se på, helt klart.
- Ja det är en hel del grabbar som har förflutet i Borlänge så det blir en extra krydda i matchen.
-Vi sätter sista träningen imorgon och känner oss redo för derbyt. Kommer bli en rolig tillställning är jag övertygad om.
 
 
Damerna har inlett med fyra raka segrar, precis om Alunda och Storvreta för övrigt. På lördag ställs man mot Hagunda IF, den kanske hittills tuffaste motståndaren? Hagunda är tabellfyra efter tre vinster och endast en förlust mot Storvreta. 
Mycket talar för att det blir en spännade och jämn match där hemmalaget kommer att ställas på prov. Förhoppningsvis blir det mycket folk i Maserhallen.
 
Så här säger assisterande coachen Fredrik Mellembråten inför matchen;
 
Hur är läget i truppen?
Vi har några spelare bortresta under höstlovet, men en bra bredd så det finns andra spelare redo att ta chansen. Bra stämning efter den fina starten, samtidigt som vi har bra fokus och driv på träningarna.
- Ingen är nöjd, alla vill utvecklas. Vi har gått igenom våra två senaste matcher på video i veckan, det har gett oss ytterligare pusselbitar att jobba vidare med.
 
Vad tror du om matchen mot Hagunda?
- Hagunda har också startat bra med tre segrar, samt en förlust mot Storvreta. Vi ser mycket fram emot matchen, blir även hemmapremiär för tränare Lundmark, som var på landslagsuppdrag vid hemmapremiären för ett par veckor sedan.
- Vi hoppas på en fartfylld och rolig match, där vi kan ta ytterligare några kliv och ta med oss de tre poängen. Hoppas också att vi kan få lite publik till Maserhallen, efter den fina starten.
 
Skribent: Peter Lergell
Epost: Adressen Gömd

Matcher herrar

Matcher damer

Postadress:
IBF Borlänge - Innebandy
Vattugatan 16
78433 Borlänge

Kontakt:
Tel: 0243-224990 Swish 1230794735
E-post: This is a mailto link

Se all info