Hoppa till sidans innehåll

Inför helgens matcher

01 FEB 2019 12:18
Ska herrarna bli det första lag som vinner över suveräna serieledarna Björklinge BK den här säsongen? Ja, det får vi svar på på lördag när de kommer på besök till Maserhallen. OBS! Tidig matchstart, redan kl 11.00. Damerna möter tabellfemman Hagunda.
  • Uppdaterad: 01 FEB 2019 12:18

Herrarna imponerade senast, seger borta mot Insjön med 12-8. Men nu blir motståndet starkare i form av serieledarna Björklinge BK. De har hittills inte förlorat någon match under ordinarie tid i serien men de är inte oslagbara. Det visade Sirius senast när de vann i sudden med 4-3.

En svår uppgift för Borlänge förstås men de brukar vara starka hemma i Maserhallen och kommer från en imponerande vinst senast. Så absolut, vi kan lita på att Borlänge kommer att göra allt för att ta en trepoängare i den här matchen.

- Vi har lite skador och sjukdom men är jättehungriga på att slå Björklinge. Jag tror att vi kan göra det om vi får till det med hela laget, både försvar och kontringar måste sitta perfekt, säger Daniel Arnberg, assisterande coach, som ser fram emot en härlig publikmatch på lördagsförmiddagen.

> Herrtabellen

Damerna åker till Uppsala på söndag för att möta Hagunda. Det brukar alltid bli tuffa matcher lagen emellan, förmodligen blir det så även denna gång. Efter hemmaförlusten mot Sirius senast vill nog laget gärna ta en vinst igen?

- Klart vi vill tillbaka på vinnarspåret, samtidigt är vi inne i en period där vi jobbar med ganska stora steg i utvecklingen kring speluppbyggnad för att skapa målchanser. Så just nu är det viktigaste att vi jobbar vidare med det. När det börjar landa hos tjejerna, kommer det här att bli riktigt bra, säger Fredrik Mellembråten, assisterande coach, inför matchen. Han fortsätter;

- Vi har passerat deadline för säsongens övergångar. För vår del har det resulterat i tillskott i form av Malin Bäckrud och Annie Perås, som båda gjorde sin första match mot Sirius senast, samt Alva Karlgren, en 02:a som precis anslutit till oss från seriekollegan IBF Falun Ungdom.

- Åt andra hållet har vi tappat Isa Fogde som gått till IBF Falun U för att jobba vidare där med sin rehab efter knäskadan, samt Hanna Töpfer som flyttar till Sundborn i div 2. Vi önskar båda ett stort lycka till i sina nya föreningar.

- Hagunda borta kan bli tufft! Knapp seger hemma så vi kommer att behöva vara redo på söndag, avslutar Fredrik.

> Damtabellen

Matchtruppen;

87. Madelene Haglund
95. Julia Forslund

2. Clara Fredriksson
5. Erika Andersson
8. My Sjöberg
11. Nathalie Jansson
10. Annie Perås
15. Petra Pettersson
17. Hanna Lööf
18. Alva Almgren
20. Ida Eliasson
21. Agnes Sälgström
22. Joanna Söderlund
23. Emilia Käll
9. Malin Bäckrud
45. Madeleine Pousette
66. Malin Birath
81. Linn Malmqvist

Skribent: Peter Lergell
Epost: Adressen Gömd

Matcher herrar

Matcher damer

Postadress:
IBF Borlänge - Innebandy
Vattugatan 16
78433 Borlänge

Kontakt:
Tel: 0243224990
E-post: This is a mailto link

Se all info