Hoppa till sidans innehåll

Förlust i andra Playoff-matchen

14 APR 2019 19:32
Borlänge räckte inte riktigt till i den andra Playoff-matchen mot IFK Gnesta, som vann med klara 10-3. Det är bara att gratulera Gnesta till avancemang till division 1. För Borlänge gäller det att ladda om för en ny säsong i division 2.
  • Uppdaterad: 14 APR 2019 19:32

Men det har sagts många gånger redan. Laget har gjort en kanonsäsong och tog en stark tredjeplats i serien. Det var det nog inte många som tippade innan säsongen. Borlänge fick dock ordning på spelet efterhand, både försvars- och anfallsmässigt. Det bör finnas en stor utvecklingspotential i det här laget inför framtiden, inte minst med tanke på alla unga spelare som klivit fram den här säsongen.

Matchen i lördags då? Ja, hemmalaget började starkt i den första perioden och gick till periodpaus med 4-1. I slutet av den andra perioden tändes ett litet hopp för Borlänge när Lukas Borg och Emil Lenne reducerade till 6-3 inför den tredje perioden.

Men väl där chockstartade hemmalaget med att göra 7-3 redan efter 12 sekunder. Matchen var väl i princip körd för Borlänges del redan där? Gnesta gjorde sedan ytterligare tre mål i slutet av perioden när Borlänge satsade allt framåt och till slut vann alltså hemmalaget med 10-3. Grattis ännu en gång till Gnesta som, trots allt, vann de här Playoff-matcherna välförtjänt.

Det tredje Borlänge-målet gjordes för övrigt av Jonathan Sundberg. 

- Vi kommer inte riktigt upp i de 110 % som vi behöver spela på i en sån här match, säger assisterande coachen Daniel Arnberg, och fortsätter;

- Vi möter ett oerhört bra lag och blir straffade på direkten. De tar ledningen tidigt och vi har svårt att komma in i matchen överhuvudtaget.

- Vi är förstås sjukt missnöjda över förlusten men väldigt stolta över säsongen i sin helhet, avslutar Daniel. 

> Matchfakta

Skribent: Peter Lergell
Epost: Adressen Gömd

Matcher herrar

Matcher damer

Postadress:
IBF Borlänge - Innebandy
Vattugatan 16
78433 Borlänge

Kontakt:
Tel: 0243224990
E-post: This is a mailto link

Se all info