Hoppa till sidans innehåll

En vinst, en förlust...

04 FEB 2019 09:42
Herrarna lyckades inte bli det första laget att besegra serieledarna Björklinge. Förlust med 3-5 trots en bra insats. Damerna kom tillbaks och vann den svåra bortamatchen mot Hagunda med 7-6. Där har ni helgens facit för Borlängelagen.
  • Uppdaterad: 04 FEB 2019 09:42

Det fanns förhoppningar om att Borlänge skulle bli det första laget att vinna mot serieledarna Björklinge den här säsongen. Speciellt som matchen spelades i Maserhallen i lördags. Men bortalaget var för starka, även fast Borlänge hade 3-4 inför den sista perioden. Men där blev det bara ett mål och det gjordes alltså av gästerna.

- Vi gör en helt okej match, men tyvärr är de lite för effektiva framför vårt mål och vi för ineffektiva framför deras. Vi tappar mycket boll på mitten och mot ett bra lag som Björklinge blir vi hårt straffade.

- Tycker dock det finns en hel del bra saker att ta med men givetvis tråkigt att förlora en match som vi väldigt gärna hade velat vunnit, säger assisterande coachen Daniel Arnberg, som ser fram emot derbyt (och revanschen?) mot IBF Gagnef kommande lördag…

Målskyttar för Borlänge; André Elving, Emil Lenne och Hugo Söderlund. 

> Matchfakta

Damerna tog en skön trepoängare mot svåra Hagunda i söndagens match som spelades i Uppsala. Efter underläge 0-2 efter den första perioden kom laget tillbaka och ledde övertygande med 7-3 med cirka 5 minuter kvar av matchen.

Hagunda satsade då allt framåt och det blev onödigt spännande. Borlänge lyckades dock hålla undan och vann med uddamålet, 7-6, till slut.

Det kan nämnas att unge Agnes Sälgström fortsätter att göra mål. Det blev 3 stycken mot Hagunda och hon är nu uppe på en sjundeplats i poängligan. Men Borlänge har flera spelare i toppen, Malin Birath leder (2 mål igår) och Erika Andersson (1 mål igår) ligger på en tredjeplats. Det sjunde målet mot Hagunda gjordes av Hanna Lööf.

I en kringkommentar till matchen säger assisterande coachen Fredrik Mellembråten så här;

- Vi har jobbat med många små detaljer i spelet nu på slutet och där gick det att hitta många fina resultat igår. Fortfarande är det inte helt synkat i femmorna, men vi känner att det bara är en tidsfråga. I det vi jobbar mot så är resultatet i matcherna vi spelar nu underordnat att vi ser resultat kring det vi tränar på.

- Sen är det såklart skönt att ändå åka hem med 3 poäng, och det skapar oss ännu lite större marginaler till lagen under topp tre. Allt vi gör nu syftar till att prestera i ett kval om knappt två månader, avslutar Fredrik.

> Matchfakta

Skribent: Peter Lergell
Epost: Adressen Gömd

Matcher herrar

Matcher damer

Postadress:
IBF Borlänge - Innebandy
Vattugatan 16
78433 Borlänge

Kontakt:
Tel: 0243224990
E-post: This is a mailto link

Se all info