Hoppa till sidans innehåll

Dubbla vinster för Borlänge

10 FEB 2019 15:42
Det blev en lyckad “superlördag” för Borlänge i gårdagens matcher som spelades i Maserhallen. Herrarna fick sin efterlängtade revansch mot Gagnef, seger med 5-4. Damerna vann komfortabelt mot gästande Arlanda IBK. Seger med 11-4.
  • Uppdaterad: 10 FEB 2019 15:42

Herrarna fortsätter att bjuda på spänning på högsta nivå i matcherna som spelas i Maserhallen. Återigen fick publiken, hela 428 personer var på plats (rekord?), se en rysare när Borlänge lyckades hålla undan mot ett jagande Gagnef i slutperioden.

Till slut kunde Borlänge vinna med 5-4, efter att gästerna så när hämtat upp den ledning med 5-1 som de blåa hade i den andra perioden.

Starkt gjort av Borlänge att vinna matchen mot en motståndare som faktiskt vann skotten med 32-23.

- Det var en tuff match som jag tycker vi vinner rättvist men får kämpa väldigt hårt för. Svårt att analysera något då jag tycker det är en match med mer vilja och kamp än finspel, men så var det ju faktiskt ett derby, säger assisterande coachen Daniel Arnberg. 

Segern innebär att Borlänge håller greppet om den viktiga tredjeplatsen i tabellen. Nästa lördag väntar en svår bortamatch mot Södra Tolvfors.

- Som det ser ut nu ser innebär en tredje plats att man får kvala till div 1, både andra och tredje plats kvalar och ettan går direkt upp som jag förstår det, förklarar Daniel och ger motivation till att varje poäng är superviktig framöver.

Extra roligt med så mycket folk på läktaren. Det var fri entré och en sk “tvåkronors-match”, där ett antal sponsorer (hela 23 stycken) bidrog med 2 kronor per åskådare.

Målskyttar mot Gagnef; Albin Högman, Jonathan Sundberg, Michael Jarkell, Lukas Borg och Emil Lenne. 

> Matchfakta 

Damerna vann programenligt mot Arlanda IBK. Bl a visade man upp en betydligt större effektivitet framför motståndarmålet.

Matchen avgjordes definitivt i upptakten av den andra perioden då Borlänge gjorde 3 snabba mål och gick fram till en 5-1 ledning.

Till slut kunde Borlänge vinna med 11-4. Där kan vi nämna att Agnes Sälgström hade en lyckad dag med hela 4 mål. Övriga mål gjordes av Joanna Söderlund och Malin Birath (2 mål var) samt Alva Almgren, Erika Andersson och Malin Bäckrud.

- Ja det var en skön seger, framförallt för att fler av detaljerna vi tränar på börjar visa sig. Vi hittar fler alternativ i våra uppspel och vi hittar fler alternativ för att komma till riktigt bra avslutslägen, så det är vi nöjda med, säger assisterande coachen Fredrik Mellembråten och fortsätter;

- Sen tycker jag skottstatistiken blir signifikativt för det vi har att jobba vidare med. Den är ganska jämn, 22-20 till oss, och visst kan det se bra ut med 11 mål på 22 skott, men det som inte syns i det är att vi bränner enormt mycket bra lägen. Många avslut i täck eller utanför mål. Sett till spelövertaget vi har ska vi kunna få till fler skott än 22.

- Så vi jobbar vidare med balansen mellan tålamod, girighet och skärpa kring sista 1/3-delen framför motståndarmålet.

- Nu laddar vi för fullt med en bra träningsvecka inför seriefinalen mot Alunda nästa helg! Läste nånstans att det spelades en seriefinal förra helgen mellan seriens två bästa lag Alunda och Storvreta. Men det håller inte vi i Borlänge med om, avslutar Fredrik.

> Matchfakta

Skribent: Peter Lergell
Epost: Adressen Gömd

Matcher herrar

Matcher damer

Postadress:
IBF Borlänge - Innebandy
Vattugatan 16
78433 Borlänge

Kontakt:
Tel: 0243224990
E-post: This is a mailto link

Se all info