Hoppa till sidans innehåll

Seger mot Sirius

09 MAR 2019 17:53
Herrarna vann dagens match mot Sirius med 7-4. En match helt i publikens smak där hemmalaget verkligen visade att man ville ta alla tre poäng. Därmed håller man 2-poängs försprånget till fyran Lokomotiv Grillby som också vann idag.
  • Uppdaterad: 09 MAR 2019 17:53

Annars började gästerna, och tabelltvåan, från Uppsala bäst och de hade en ledning med 3-1 och dominerade spelet intill mitten av den andra perioden. Men Borlänge kunde komma in i matchen igen genom två mål av Lukas Borg efter en dubbelutvisning för Sirius.

Det där tände verkligen hemmalaget som därefter visade upp ett enormt uppoffrande försvarsspel, från målvakten Johan Carlsson, som gjorde många klockrena räddningar, till skottäckande utespelare. Dessutom gjorde Borlänge ytterligare några mål, det sista i tom bur av 5-målsskytten Lukas Borg som därmed stärkte sin ledning i poängligan. Övriga mål gjordes av Hugo Hilden (i boxplay) och Jonathan Sundberg.

- Första perioden är inte riktigt vad vi tänkt oss, säger assisterande coachen Daniel Arnberg och fortsätter;

- Sirius får spela mycket i våran zon och vi kommer aldrig riktigt någon vart. I andra är vi bättre men börjar med att släppa in två bollar som vi borde kunnat försvara oss bättre emot. Efter halva andra så kommer vi upp högre upp i planen och får med oss utvisningar för att vi gör jobbet och Sirius börjar gnälla och grina illa. Vi gör 4-3 innan periodpausen vilket var skönt att ta med sig in till tredje.

- I början av tredje så får vi en utvisning mot oss och lyckas där göra 5-3 på en kontring vilket var jätteviktigt för matchen och oss. 6-3 i powerplay är inget att snacka om, vi är ruskigt bra där! (4 mål på 4 pp). 6-4 på en fin prestation från Sirius, men kändes aldrig farligt efter det. Vi spelar fint och täcker fruktansvärt mycket skott, vilket hela laget får energi av. Sen får vi spika igen allt med 7-4 i öppen bur, fantastiskt skönt!

- En fin laginsats men extra credd till Lukas Borg och målvakten Johan Carlsson, avslutar Daniel.

Avslutningen av serien, och kampen om tredjeplatsen, kommer att bli en rysare för Borlänge. Två matcher återstår och försprånget till Grillby, som har mycket bättre målskillnad, är 2 poäng. Skall det hålla ända vägen in?

Ja, vi hoppas, och tror, på det. Närmast på programmet står en bortamatch mot KFUM Falun nästa lördag den 16 mars. Seger där och man har allt i egna händer inför avslutningen borta mot Östhammar. 

> Matchfakta

Skribent: Peter Lergell
Epost: Adressen Gömd

Matcher herrar

Matcher damer

Postadress:
IBF Borlänge - Innebandy
Vattugatan 16
78433 Borlänge

Kontakt:
Tel: 0243224990
E-post: This is a mailto link

Se all info