Hoppa till sidans innehåll

SEGER I UPPSALA

01 DEC 2019 21:36
Under söndagen reste herrarna till Uppsala för möte med bottenlaget Uppsala Life IF. En match som på förhand väntades bli svår.
  • Skapad: 01 DEC 2019 21:36


Borlänge började dock bra, och den höga press som kännetecknat laget under den första halvan av säsongen fanns där.

Uppsala Life hade en tydlig spelidé. Långa bollar på sina target-spelare.

Borlänge höll dock bra koll på dessa, och det blev aldrig speciellt farligt framför Marcus Hedberg i målet.
Vi kunde gå till pausvila med en 0-2-ledning, efter mål av Albin Högman och Emil Lenne.

JÄMN ANDRA PERIOD

I andra perioden blev det betydligt tuffare. Redan efter 11 sekunder hittar bröderna Huusko varandra, och en reducering är ett faktum.
Efter det hade Uppsala Life IF mer boll och jobbade sig in i matchen.

Oliver Vähätalo lyckas dock ta till vara på en fenomenal framspelning av Albin Högman, och perioden slutar 1-1. Fortsatt ledning för Borlänge alltså.

I den tredje perioden går vi ut som ett nytt lag, och bryter ned Uppsala sakta men säkert. Efter ett högt tryck under inledningen och vi lyckas göra fem mål under de första tolv minuterna. Där är matchen punkterad. Trodde vi. Men därefter händer något som inte är bra. Vi börjar slarva i skärpan i försvarsspel och markeringar.

MÄRKLIG TREDJE PERIOD

Uppsala reducerar flera gånger till följd av detta, och det växer en frustration i Borlänge-lägret. Ett par utvisningar som kostar oss ytterligare något mål. Vid ställning 5-8 lyckas Borlänge utnyttja ett väldigt offensivt och slarvigt Uppsala. Jonathan Sundberg hittar Gustaf Hallin som sätter 5-9. Då stod klockan på 19.42. Direkt efter tekning lyckas Uppsala komma igen och reducera. 6-9. Men närmare än så kommer man inte, Borlänge vinner en svängig och märklig sista period också.

Ännu en gång, en strålande laginsats sett över alla killar. Extra plus till keeper Marcus Hedberg som gjorde en strålande match rakt igenom, och fick göra några riktigt svettiga räddningar. Även kul att se "Säter-kedjan", som visade riktigt bra kemi och var underhållande att titta på.

Målskyttar Borlänge:
Albin Högman 3
Hugo Evertsson
Emil Lenne
Hugo Söderlund
Jonathan Sundberg
Oliver Vähätalo
Gustaf Hallin

Nästa match är på tisdag 3/12 mot Insjöns IF. 

Ett toppderby som kommer bli riktigt intressant. Insjön spöade under söndagskvällen serieledarna Hälssinggården, så det är två självsäkra och taggade lag som kommer drabba samman i Maserhallen klockan 19.30!

Skribent: Gustaf Hallin
Epost: Adressen Gömd

Matcher herrar

Matcher damer

Postadress:
IBF Borlänge - Innebandy
Vattugatan 16
78433 Borlänge

Kontakt:
Tel: 0243224990
E-post: This is a mailto link

Se all info