Hoppa till sidans innehåll

Knapp seger för damerna

02 DEC 2018 11:46
Borlänges damer fortsätter att plocka poäng. Men i gårdagens derby mot IBF Hedemora (matchen spelades i Hedemora) satt segern hårt inne. Det blev till slut en uddamålsvinst med 5-4, bl a efter att unge Agnes Sälgström stått för tre mål.
  • Uppdaterad: 02 DEC 2018 11:46

Det var en tuff bortamatch för Borlänge som dock kunde gå till en 5-2 ledning en bit in i tredje perioden. Men Hedemora gav inte upp utan kunde skapa dramatik i slutet av matchen genom två reduceringsmål. Borlänge höll undan och det blev tre nya poäng och fortsatt topplacering i tabellen. Starkt gjort åter igen.

Vi har redan nämt att unge Agnes Sälgström fortsätter att producera mål, tre mål mot Hedemora. Övriga mål gjordes av Malin Birath och Jonna Söderlund.

Assisterande coachen Fredrik Mellembråten 

- Hedemora ställer upp ett kompakt försvar och vill komma i snabba omställningar. Likt tidigare matcher handlar det för oss mycket om tålamod, när vi uppvisar det och håller bollen inom laget skapar vi mycket chanser, men alltför ofta tappar vi tålamodet, slänger iväg bollen eller skjuter i täck. Tycker vi hade extremt mycket skott som vi inte får igenom idag, vilket även visar sig i att vi förlorar skottstatistiken. Då får Hedemora ställa om och där är dom snabba. 

- I andra perioden kommer vår stora svacka och Hedemora kan ta ledningen med 2-1. Efter det vaknar vi och vänder till 5-2 och då känns det ganska komfortabelt, kanske för komfortabelt. 

- Hedemora spelar än mer desperat och får in två mål egentligen utan att skapa några chanser. Men vilja betyder mycket, de flyttar in mycket folk framför kassen och två höstlöv letar sig in bakom en väldigt bra Julia Forslund i kassen. Sen borde det kanske inte bli så spännande som det blev på slutet, vi har några givna lägen vi måste sätta i sista perioden.

- Men tre väldigt sköna derby-poäng som vi njuter av i några dagar, innan vi laddar för toppmöte mot Storvreta nästa helg.

Nästa söndag den 9 december väntar toppmöte mot Storvreta i Maserhallen. Förhoppningsvis med golvet fritt från handbollsklister...!

> Matchfakta 

Bilden ovan, nr 21 Agnes Sälgström, från en tidigare match. Bild; Janne Persson.

Skribent: Peter Lergell
Epost: Adressen Gömd

Matcher herrar

Matcher damer

Postadress:
IBF Borlänge - Innebandy
Vattugatan 16
78433 Borlänge

Kontakt:
Tel: 02432249901230794735
E-post: This is a mailto link

Se all info