Hoppa till sidans innehåll

Inför helgens matcher

15 FEB 2019 12:36
Viktiga matcher i helgen. Herrarna möter Gävlelaget Södra Tolvfors på bortaplan och damerna möter starka serieledarna Alunda, också den matchen på bortaplan. Båda matcherna spelas i morgon lördag.
  • Uppdaterad: 15 FEB 2019 12:36

Herrarna har för närvarande greppet om den viktiga tredjeplatsen (som ger kvalspel) men flera lag skuggar Borlänge i jakten på den platsen, däribland lördagens motståndare Södra Tolvfors som förstås kommer att göra allt för ta en seger på hemmaplan. Några kanske kommer ihåg den dramatiska matchen lagen emellan i Maserhallen i höstas som Borlänge vann med 8-7 efter förlängning.

- Vi har en del sjukdom och skador men vi krigar på, säger assisterande coachen Daniel Arnberg och fortsätter;

- Vi ska inte ändra på så mycket, lita på vårat eget spel bara så är jag övertygad om att vi kan vinna mot Tolvfors! Det är en tuff match i topptstriden, så vi vill verkligen vinna denna match.

Det är nog ingen tvekan om att Borlänge måste spela på topp för att få med sig några poäng hem.


> Herrtabellen

Damerna möter serieledarna Alunda i deras hemmaborg där de normalt är väldigt starka. Borlänge förlorade i höstas med klara 2-6 och har alltså revansch att fordra. Det här är en viktig match/test för Borlänge eftersom man möter ett lag som spelar på en nivå liknande den man kommer att stöta på i det, förväntade, kvalspelet framöver.

- Alunda är ju ett av få lag som besegrat oss den här säsongen, så det är klart vi är revanschsugna, säger assisterande coachen Fredrik Mellembråten och fortsätter;

- Förra matchen ska vi ju dock komma ihåg att vi hade en av våra två första femmor borta på JAS-spel, men den här matchen är det en intakt trupp som åker till Alunda. Enda frågetecknet är Malin Bäckrud, vi ser strax innan matchstart om hon kommer till spel.

- Det kommer säkerligen att bli en tuff match, vi rankar Alunda som det svåraste motståndet i serien. Ett homogent lag över hela linjen, med några riktigt vassa spetsar. En kul match i matchen mellan poängligans två toppar som finns i Borlänge och Alunda.

- Vi kommer att jobba vidare i vår strävan att komma till fler avslut på mål. Laget har sett riktigt taggat ut på veckans träningar, hoppas vi får se det med in i seriefinalen, avslutar Fredrik.

> Damtabellen 

Skribent: Peter Lergell
Epost: Adressen Gömd

Matcher herrar

Matcher damer

Postadress:
IBF Borlänge - Innebandy
Vattugatan 16
78433 Borlänge

Kontakt:
Tel: 0243224990
E-post: This is a mailto link

Se all info