Hoppa till sidans innehåll

Inför helgens matcher

08 NOV 2018 10:29
Damerna möter Arlanda borta på lördag. Herrarna tar sig an Södra Tolvfors i Maserhallen på söndag. En mycket viktig match som kan bli en ny rysare...
  • Uppdaterad: 08 NOV 2018 10:29

Damerna har ju, som bekant, börjat imponerande med 5 raka segrar. På lördag gäller det Arlanda, som tvärtom, inlett med 5 raka förluster. Det kan väl bara gå på ett sätt, eller...?

Ja, Borlänge är naturligtvis favoriter men de kommer att möta ett hemmalag som törstar efter första poängen. Arlanda får inte undeskattas.

Sår här säger assisterande coachen Fredrik Mellembråten inför matchen;

- Klart vi vill åka hem med tre poäng, men då måste vi göra jobbet för det också! Om vi tittar tillbaka på våra matcher såhär långt, så har vi visat att vi har en riktigt hög högstanivå i det här laget.

- Samtidigt finns exempel på att det inte går att ställa ut skorna och tro att det löser sig självt. Avesta som exempel, som ligger på liknande tabellnivå som Arlanda, där förlorade vi andra halvan av matchen med 0-1 och gjorde ingen bra prestation.

- Men vi jobbar vidare och har tränat bra efter Hagunda senast. Det är bra stämning i laget, skönt att vi fick en riktigt tight match senast där vi kunde bärga segern med uddamålet, det stärkte oss.

- Inför Arlanda har vi några frånvarande av olika anledningar, men en bra bredd i laget, där alla är taggade att ta chansen. 

> Damtabellen

Herrarna har två raka förluster på bortaplan, Björklinge och Gagnef. På söndag är det hemmamatch och dags för seger igen? På förhand ser mötet mot Södra Tolvfors att bli en riktigt tuff match mellan två lag som ligger trea (S Tolvfors) respektive fyra (Borlänge) i den jämna tabellen.

Så här säger assisterande coachen Daniel Arnberg inför matchen;

- Vi har studsat tillbaka bra under träningsveckan.

- Vi går givetvis för en vinst men vi måste vara ödmjuka och göra det hårda jobbet hela matchen, Tolvfors är ett bra lag men vi ska ge dem en bra fight!

- Hoppas på mycket folk och bra tryck i maserhallen.

Det lutar mot en härlig innebandymatch mellan två lag som kommer att göra allt för att bärga poängen. Missa inte den matchen! Matchsatart kl 15.30 i Maserhallen nu på söndag.

> Herrtabellen

Skribent: Peter Lergell
Epost: Adressen Gömd

Matcher herrar

Matcher damer

Postadress:
IBF Borlänge - Innebandy
Vattugatan 16
78433 Borlänge

Kontakt:
Tel: 0243-224990 Swish 1230794735
E-post: This is a mailto link

Se all info