Hoppa till sidans innehåll

Femte raka för damerna

04 NOV 2018 13:43
Femte raka segern och serieledning för Borlänges damer. Men segern satt hårt åt då Hagunda reducerade till 7-8 i matchslutet men de lyckades inte få till en kvittering.
  • Uppdaterad: 04 NOV 2018 13:43

Ja,Borlänge fortsätter att spela stabilt och, framförallt, ta trepoöngare. Genom segern mot Hagunda blev det den femte raka. Imponerande. Det fanns många duktiga tjejer i Borlänge den här dagen men det går förstås inte att låta bli att nämna Malin Birath. Fyra mål i den här matchen och hon  visar med andra ord fortsatt fin målform.

Asssiterande Fredrik Mellembråten kommenerar matchen;

- Det blev en väldigt annorlunda match jämfört med de tidigare. Hagunda bjöd på ett bra och tufft motstånd som byggde mycket på kamp.

-Vi gick ner på två femmor i slutet på andra och vi tycker att vi kopplade greppet ordentligt under tredje och kunde dra ifrån målmässigt också.

- Vet inte om det smög sig in en känsla av att matchen var avgjord, samtidigt som Hagunda spelade alltmer desperat utan så mycket att förlora. De slängde in bollar på mål och några studsade in väldigt slumpartat.

Tv; Nr 23 Emila Käll och nr 12 Ida Karlgren grattar Erika Johansson sedan hon gett Borlänge ledningen med 6-4 i den tredje perioden. Th; Borlängesmålvakten Madde Haglund fick jobba hårt för att freda målet i slutet av matchen.

- Skönt ändå att vi kunde hålla undan och kriga oss till en seger, det har vi inte behövt göra tidigare.

Vi pratade mycket om glöd och hjärta inför tredje, och det tycker vi gav oss segern också.

Övriga målskyttar för Borlänge var Agnes Sälgström (2 st), Hanna Lööf och Erika Andersson. Vi kan också nämna att Erika Andersson och Malin Birath ligger i topp i seriens poängliga. Unge Anges Sälgström ligger för övrigt tolva.

> Matchfakta

Bilden längst upp; Malin Birath jublar efter ett av sina mål i matchen. Bilder Janne Persson. Här finns fler bilder.

 

Skribent: Peter Lergell
Epost: Adressen Gömd

Matcher herrar

Matcher damer

Postadress:
IBF Borlänge - Innebandy
Vattugatan 16
78433 Borlänge

Kontakt:
Tel: 0243-224990 Swish 1230794735
E-post: This is a mailto link

Se all info