Hoppa till sidans innehåll

Dubbla segrar för Borlänge

25 NOV 2018 19:21
Viktiga trepoängare för både damer och herrar i helgens hemmamatcher, efter starka insatser i de avslutande perioderna. Damerna vann mot KAIS Mora UIF med 9-3 och herrarna slog tillbaka Uppsala-laget Livets Ord med 10-7 i söndagens match.
  • Uppdaterad: 25 NOV 2018 19:21

Men det började dåligt för damerna som låg under med 0-3 innan upphämtningen började. Ställningen var 3-3 inför slutperioden. Där visade hemmalaget upp en, nära på, 100-procentig effektivitet och vann den med klara 6-0. Imponerande! Seger med 9-3 med andra ord och fortsatt toppkänning för Borlänge. Det är tre lag, Alunda, Borlänge och Storvreta som skuggar varandra och innehar topplaceringarna med 18 poäng.

Assisterande coachen Fredrik Mellembråten är förstås nöjd med segern och kommenterar;

- Ja riktigt skönt att vara på vinnarspåret igen efter förlusten mot Alunda!
- Vi gjorde en riktigt dålig förstaperiod, det var ingen riktig tändning hos tjejerna. Mora fick enkelt gå fram till 0-3. Fanns ingen energi vare sig på planen eller på bänken. Vi försökte få in lite energi genom att matcha ett par femmor lite hårdare i slutet på första. Sen har vi lite medgång när Emilia gör 1-3 efter en spelvändning på passning från Joanna. Ett otroligt viktigt mål för oss.
- I första paus hade vi ett bra snack, det var ganska irriterat hos tjejerna, vi har mycket högre krav på oss själva än vad vi hade visat hittills.

- I andra kommer vi ut som ett helt nytt lag, mer energi inte bara där ute, utan framför allt på bänken. Vi kan både reducera och kvittera ganska tidigt i perioden, och ska kanske göra något mer mål också om man ser till spelövertaget vi har.

- I tredje tar vi över än mer och det lossnar även målmässigt. Handlade mycket om att laget gick samman i första paus och vi fick in lite energi i gruppen. Blev en viktig lärdom hur viktiga alla i laget är, inte bara de som för tillfället är inne och spelar. Minst lika viktigt att båset bidrar med energi.
- Värt att notera är att matchuppladdningen än en gång förstördes av den katastrofalt dåliga hanteringen av Maserhallen från kommunens sida. För andra matchen i rad, och den tredje av fyra hemmamatcher så är golvet inte klistersanerat inför match! Vi fick med hjälp av publiken och funktionärer att själva ombesörja städningen, vilket pågick ända fram till matchstart. Självklart blir det en störning för tjejerna, med Alundamatchen som fick flyttas till Ornäs strax innan matchstart, i färskt minne. 
 

Målgörare för Borlänge; Emilia Käll, Erika Andersson, Joanna Söderlund (2 mål var) samt Malin Birath, Ida Eliasson och Hanna Lööf.

> Matchfakta

Herrarna vann dagens match mot Livets Ord med 10-7. Mycket viktiga poäng för Borlänge som, tack vare segern, ligger på den övre tabellhalvan.

Det var en tuff match men hemmalaget avgjorde i den tredje perioden med 4 mål. Till slut en skön seger med 10-7 alltså och tre viktiga poäng.

Assisterande cochen Daniel Arnberg är även nöjd med poängen;

- Ja riktigt skönt. Första perioden är väl så där, matchen spelades i ett lågt tempo och vi släpper till lite för mycket chanser för att man ska vara nöjd. Vi skapar ganska mycket offensivt men agerar lite för enkelt defensivt men vi vinner första perioden med 3-2.

- Andra perioden skapar vi inte särskilt mycket och vi torskar den perioden med 4-3.

- Tredje perioden är betydligt bättre och vi får upp tempot och då märks det att Livets ord har gått på 2 linor hela matchen. De orkar inte följa oss och vi är betydligt bättre än dem, vi vinner sista med 4-1. Jag vill verkligen hylla Albin Högman som var den som verkligen tog tag i taktpinnen och satte fart på allt under tredje perioden.
- Skönt att ta 3 poäng när spelet inte riktigt klaffar. Jag vill även passa på att gratulera Pontus som gjorde sin första match och gjorde ett väldigt fint mål! Honom vill vi se mera av! 

Målgörare för Borlänge; Jonathan Sundberg och Lukas Borg (3 mål var), Emil Lenne, Mikael Jarkell, Pontus Jansson-Cabrera, Albin Högman.

> Matchfakta 

Skribent: Peter Lergell
Epost: Adressen Gömd

Matcher herrar

Matcher damer

Postadress:
IBF Borlänge - Innebandy
Vattugatan 16
78433 Borlänge

Kontakt:
Tel: 02432249901230794735
E-post: This is a mailto link

Se all info