Hoppa till sidans innehåll

Klar seger i derbyt

09 JAN 2019 10:43
Det blev en klar seger för Borlänges damer i gårdagens derby mot IBF Falun Ungdom. Det blev 9-2 och således en bra inledning på vårsäsongen. Rutinerade Malin Birath blev Borlänges främste målskytt med sina tre mål.
  • Uppdaterad: 09 JAN 2019 10:43

Resultatet är inte mycket att säga om eftersom det var toppen mot botten i det här mötet. Och Borlänge var det lag, inte oväntat, som var mest bollförande. Framförallt var det förstafemman, med kapten Erika Andersson i spetsen, som dominerade när de var på planen. De låg också bakom de flesta av Borlänges mål i den här matchen.

Men gästerna Falun var inte ofarliga och hade ett antal frilägen på kontringar, främst i den andra perioden, där Borlänges målvakt Madde Haglund verkligen tvingades visa vilken bra målvakt hon är. Utan hennes insats hade det säkert blivit några mål till i baken för hemmalaget?

Nu blev det klara 9-2 till slut, med tre Borlängemål i varje period. En bra start på vårsäsongen med andra ord. Nu dröjer det ett tag till nästa match, fredagen den 18 januari borta mot Lokomotiv Avesta.

Assisterande tränaren Fredrik Mellembråten är glad för segern;

- Ja, riktigt skönt att börja 2019 med en seger! Tycker att vi gjorde en bra match spelmässigt, vi spelade med tre helt nya formationer som vi rullade på hela matchen och segern kändes aldrig hotad.

- Falun ställde upp och spelade mycket på omställningar och kom till en del chanser, men sett till såväl spel som chanser var vi några nummer större.

- Det som saknades tycker vi är lite mer skärpa i avslutslägen, vi bränner en hel del klara målchanser. Det jobbar vi vidare med på träningarna, avslutar en nöjd Fredrik. 

Målskyttar för Borlänge; Malin Birath, 3 st, Emilia Käll, 2 st, Agnes Sälgström. Ida Karlgren, Erika Andersson och Hanna Lööf. 

> Matchfakta

 

Skribent: Peter Lergell
Epost: Adressen Gömd

Matcher herrar

Matcher damer

Postadress:
IBF Borlänge - Innebandy
Vattugatan 16
78433 Borlänge

Kontakt:
Tel: 0243224990
E-post: This is a mailto link

Se all info