Nyheter från DF

Puck eller Boll – Domaren spelar roll erbjuder alla lagidrottsföreningar i Dalarna ett kostnadsfritt besök av projektet.

Samsyn mellan idrotterna

(2019-01-22 08:57)
Syftet med kvällen är att skapa en mötesplats för tränare/ledare där vi diskuterar hur vi kan samverka bättre inom kommunen.

Avesta Dance Team är dansglädje. Så beskriver sig klubben som tack vare RF´s anläggningsstöd huserar i nyrenoverade lokaler i Krylbo.

Anders bjuder på en jordnära, lättsam och underhållande föreläsning. I hans omskakande och fängslande berättelse kastas åhörarna mellan hopp och förtvivlan samtidigt som salen fylls med en blandning av skrattsalvor, tårfyllda ögon, eftertanke och fra

Vi vill att du som tränare ska få ett bra stöd, känna dig trygg och bli inspirerad till att skapa egna träningar där de aktiva mår bra, har roligt och utvecklas.

Kursen syftar till att ge kunskap om kassörsspecifika funktioner i IdrottOnline Klubb rörande medlemshantering och avgifter.

Utbildningen är för dig som vill prova på att ge och få massage. Syftet är att efter utbildningen ha kännedom om hur man mjukar upp stelhet i muskler och hur man får en bättre återhämtning efter träning.

På senare år har frågan om den kvinnliga fysiologin och träning lyfts oftare, med studier som undersöker inte bara menscykelns påverkan på prestationsförmågan, utan också vilken effekt preventivmedel ger på träningen.

Vi inleder med föreläsaren Jenny Hedlund. Därefter delar vi upp oss i mindre grupper, med blandade idrotter, för att diskutera, hur kan vi utveckla samarbetet.

Vi vill påminna om att det är dags att redovisa till SISU. Sista dag att redovisa 2018 års verksamhet är 15 januari.

I många föreningar finns det entusiaster som drivs av att hjälpa människor. Bertil Konradsson i lilla Öje är en sådan person. I vinter fortsätter hans idoga arbete att få ut människor till Öje Winter Arena.

- Hur ska vi förhålla oss till kost och frågor runt kost som påverkar en individs utveckling? - Hur kan vi jobba förebyggande mot ätstörningar? - Hur påverkar våra värderingar och vårt ledarskap hur vi hanterar frågor och beteenden kring kost?

En storsatsning på idrott och friluftsliv genomförs i Snöå. Det är Dala-Järna IK som bestämt sig för att sätta ännu mera fart på invånarna genom att rusta upp och bygga nytt.

God Jul & Gott Nytt År

(2018-12-21 10:40)
Dalarnas Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna vill önska God Jul och Gott Nytt År samt passa på att tacka för året som gått.

Arbetet med att starta Fritidsbanker fortsätter i Dalarna. Förutom att vi finns på tre platser, visar allt fler kommuner intresse. Mora, Gagnef och Säter är några platser där kommunen jobbar med frågan.

E-post: kansli@ibfborlange.se