Nyheter från DF

Distriktsidrottschef Peter Berglund skriver om priset till idrottsrörelsen i Dalarnas Tidningar.

Utbildningen bygger på aktuell forskning och ger dig en bra grund att stå på i din roll som tränare.

Vi vill påminna om att det är dags att redovisa till SISU. Vi ser gärna att ni redovisar senast 11 december.

Nominera en ungdom i er förening till stipendiet. Stipendiets ändamål är att stimulera ungdomars idrottande. Avkastningen från fonden skall gå till idrottsutövande ungdomars idrottande i form av stöd till exemp

Lekar att använda i skolan i väntan på julen! Eller varför inte som uppvärmning i idrottsföreningen. Lekarna kan göras både inomhus och utomhus.

Utbildningen är för dig som vill prova på att ge och få massage.

Varför är det så svårt att komma ut som idrottare? Skapar det fortfarande stora rubriker? Vilka förebilder finns för idrottande HBTQ-personer? Kajsa håller en föreläsning för att slå hål på stigmat och öka medvetenhe

Ansökan ska vara Dalarnas Idrottsförbund tillhanda senast 31 januari.

Vi välkomnar dig till årets sista Idrottsfrukost. En mötesplats där idrottsintresserade deltagare under en tidig morgontimme samlas för att äta en god frukost, knyta kontakter samt diskutera aktuella frågor.

Dalaidrotten på Senior/60-plusmässa i Smedjebackens Folkets Hus. Föreläsning om konsten att falla utan att skada sig blev mycket uppskattad.

Hur kan ni som föräldrar stödja era barn att bli vinnare i livet genom idrott?

Utbildningen vänder sig till alla föreningar inom lagidrotterna som arrangerar matcher med domare och funktionärer främst barn- och ungdomsidrott.

(2019-11-18 08:07)
Två lediga tjänster som elitidrottstränare för Dala Sports Academy Elit. En tränare för orientering och en för triathlon.

Idrottsrörelsen startades av män, för män och präglas fortfarande mycket av manliga normer och maktstrukturer. En jämställd idrott är en förutsättning för framgångsrik idrottsutveckling.

Föräldrar är på många sätt en viktig del i idrotten, inte minst som tränare och ledare, men också som de personer som känner sitt barn bäst. Under kvällen tar Johan upp frågor som berör idrottsföräldrars och tränares be

E-post: kansli@ibfborlange.se