Nyheter från DF

Samsyn mellan idrotterna

(2019-08-19 08:05)
Lagidrotterna och andra idrotter, har svårt att rekrytera spelare/aktiva och även få tränare i vissa åldersgrupper. Vi når inte alla barn och vi "konkurrerar" ofta om samma barn. För att våra barn fortsatt ska ha ett brett idrottsutbud så måste vi bö

LOK-stöd

(2019-08-16 14:54)
Vi påminner om att ansökan till statligt lokalt aktivitetsstöd (LOK-stöd) för aktiviteter bedrivna under våren 2019, ska vara inskickad senast den 25 augusti 2019.

Folksam Ledarcamp

(2019-08-16 08:30)
11-13 oktober 2019 genomförs Folksam Ledarcamp, ett läger som inspirerar och stimulerar unga ledare, 16–25 år, att fortsätta utvecklas inom idrotten. Föreningar i Dalarnas och Gävleborgs distrikt – har ni någon/några unga ledare som stämmer in på...

Dalarnas Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna kommer att gå med i paraden. Vi hoppas att fler idrottsföreningar och förbund vill stötta HBTQ-rörelsen och vill följa med oss.

En grundkurs i jämställdhet och inkludering som berör alla diskrimineringsgrunder: kön, sexuell läggning, könsidentitet och uttryck, ålder, etnisk bakgrund, funktionsförmåga, religion och annan trosuppfattning samt social bakgrund/klass.

Idrottens Dag i Mora

(2019-08-08 14:00)
Alla aktiviteter är kostnadsfria! Varmt välkomna till en aktiv och rolig dag, 14 september vid Prästholmen.

"Jag vill få bort tanken att det är svårt och komplicerat" En föreläsning med Måns Lööf som ger inspiration, tips och råd om hur man bemöter barn och ungdomar med speciella behov.

Vi vill att du som tränare ska få ett bra stöd, känna dig trygg och bli inspirerad till att skapa egna träningar där de aktiva mår bra, har roligt och utvecklas.

Vi välkomnar idrottsföreningar till en information- och inspirationsträff, du får träffa representant från Vansbro Kommun och idrottskonsulenter från Dalaidrotten.

Lotta arbetar som verksamhetschef för Örebro Fältrittklubb. Hon har fått klubbens omsättning att öka med hela 35 % de senaste två åren!

Hur kan vi träna för att i så stor utsträckning som möjligt undvika skador?

"Att ha goda förebilder är viktigt i livet, det gäller både läsandet och idrotten."

Ta med kompisarna eller familjen! En perfekt aktivitet om man vill testa något nytt, att jämföra med frisbeegolf eller bangolf.

Nu skapar vi sommarminnen

(2019-07-04 09:10)
Dalarnas Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna har semesterstängt från 8 juli, vi hälsar dig välkommen åter 5 augusti.

Fredrik Ericsson intervjuad om vår unika elitmiljö som hjälper cyklister nå nya mål.

E-post: kansli@ibfborlange.se