Agnes Sälgström uttagen till landslagsläger

14 FEB 2019 10:53
Borlängespelaren Agnes Sälgström är uttagen till U19-landslagets läger nästa helg. Där har ni en tjej som lägger ner mycket tid på innebandyn och som imponerat stort i sin första säsong i Borlängetröjan. Grattis och lycka till på lägret säger vi.
  • Skapad: 14 FEB 2019 10:53

U19-lägret äger rum på Bosön helgen 25-27 februari och 44 tjejer födda 2001-02 är kallade. Det handlar om förberedelser inför U19-VM i Uppsala 2020. Förbundskapten är Camilla Granelid från Falun.

- Det är jätteroligt och lite nervöst, berättar Agnes när vi träffade henne i samband med en träning i Maserhallen tidigare i veckan.

Att Agnes nu blivit uttagen till lägret är ett kvitto på att hennes innebandykarriär går åt rätt håll.

- Jag lägger ner mycket tid på innebandyn och älskar att skotträna, säger Agnes och berättar att det var gemenskapen och lagkänslan som fick henne att fastna för sporten när hon började spela vid 10-års åldern hemma i Säter.

Ja, Säter, där hon bor, är moderklubben där hon fått sin grundutbildning. Men inför den här säsongen tog hon steget över till IBF Borlänges hårdsatsande damlag. Dessutom går hon första året på innebandygymnastet NIU i Falun. Så det blir en hel del innebandy för Agnes…

- Jag tränar väl 5-6 gånger i veckan och sedan är matcher med Borlänge, både div 1 och JAS-laget. Får jag nån tid över hänger jag helst med kompisar och familjen.

I Borlänge har hon gjort succé och ligger sexa i hela seriens poängliga. Enligt Agnes har hon utvecklats mycket när det gäller att komma till avslut och de flesta målen tillkommer på skott på (halv)distans.

Borlängetränaren Andreas Lundmark är imponerad av Agnes och framförallt hennes vilja att utvecklas och hennes stora engagemang för sporten.

- Att Agnes är med på lägret visar ju också för alla yngre duktiga tjejer i föreningen att det går att komma långt, säger Andreas.

Som det ser ut nu blir det kval till allsvenskan för Borlänges damer senare i vår. Där kommer säkerligen Agnes att få en nyckelroll.

- Det blir tufft men jag tror att vi stora chanser att lyckas i kvalet. Det är jätteroligt, hela laget jobbar tillsammans för att vi ska klara det, avslutar Agnes.

Men innan dess blir det alltså U19-läger på Bosön för Agnes.

Bilder; Janne Persson

Skribent: Peter Lergell